Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η μυστηριώδης εξαφάνιση

   

     Μια φορά κι έναν καιρό στη Χίο σ' ένα χωριό ζούσε ο Γιάννης, ένα πανέξυπνο και γενναιόδωρο παιδί. Ήταν καλός σε όλα τα μαθήματα και πάντα στους βαθμούς προόδου του έπαιρνε άριστα.
     Μια μέρα γυρνώντας από το σχολείο είδε ένα αστέρι να πέφτει. Επειδή νόμιζε ότι τα αστέρια καταλήγουν στη γη, ήθελε να το ακολουθήσει για να το δει από κοντά. Μετά από περπάτημα πολλών ωρών απογοητεύτηκε και θέλησε να γυρίσει πίσω, όμως το αστέρι έπεσε ξαφνικά μπροστά του. Εκείνη τη στιγμή άκουσε μια δυνατή φωνή να του λέει ότι πρέπει να πάει μαζί του. Ο Γιάννης τρόμαξε και πήγε να φύγει, όμως το σώμα του χωρίς να το θέλει, τον πήγε κοντά στο αστέρι. Τότε είδε ένα πάρα πολύ δυνατό φως και μέσα από αυτό να ξεπροβάλλει ένας γιγάντιος άνθρωπος με γαλάζια στολή, κίτρινες μπότες, κίτρινα γάντια και γαλάζιο κράνος, το οποίο ήτανε μέχρι τα αυτιά και έκρυβε τα μάτια του. Ο εξωγήινος σήκωσε την παλάμη του προς το Γιάννη και τότε ο Γιάννης κατευθείαν περπάτησε προς αυτόν. Τον έβαλε μες στο διαστημόπλοιο και έφυγαν στο διάστημα.
      Οι γονείς του Γιάννη είχαν ανησυχήσει πάρα πολύ, γιατί ο Γιάννης δεν είχε γυρίσει. Ο μπαμπάς του βγήκε να τον ψάξει. Ξαφνικά άκουσε μια φωνή να φωνάζει: " μπαμπά, μπαμπά! " και τότε είδε το γιό του να τρέχει προς εκείνον. Ο μπαμπάς του τον αγκάλιασε και τον ρώτησε γιατί είχε αργήσει και εκείνος του εξήγησε ότι ξέχασε να του πει ότι η δασκάλα τους θα τους κρατούσε δύο ώρες ακόμα για να κάνουν κατασκευές για το χριστουγιεννιάτικο Bazaar του σχολείου τους.
     Ο μικρός Γιάννης δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο του μυστικό...

                                          Χριστόφορος, Ε΄1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου