Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τα τέσσερα ιδιοφυή παιδιά

   

  Η Πετρούπολη είναι ένας δήμος της Αττικής που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω. Εκεί που τελειώνει η πόλη βρίσκεται ένα δημοτικό σχολείο που στα παράθυρά του βλέπεις όμορφες ζωγραφιές.
     Στην οδό Κωστή Παλαμά ζει ο Παναγιώτης που έχει τρεις ιδιοφυείς φίλους το Γιάννη, το Χριστόφορο και το Στάθη. Κάθε απόγευμα μαζεύονται στο δεντρόσπιτό τους και φτιάχνουν διάφορες έξυπνες κατασκευές.
     Το καλοκαίρι οι τέσσερις φίλοι πηγαίνουν στο δάσος για να παίξουν διάφορα παιχνίδια. Μια μέρα καθώς έπαιζαν κρυφτό, είδαν ξαφνικά ένα δυνατό φως και πήγαν να δουν τι συμβαίνει. Ένας γίγαντας με μια ολόχρυση στολή στεκότανε μπροστά τους και τους είπε να τον ακολουθήσουν. Η φωνή του εξωγήινου δεν έφτανε στα αυτιά των παιδιών, όμως αυτά κατάλαβαν με τη σκέψη τι τους έλεγε ο εξωγήινος. Ξαφνικά είδαν μια κατακόκκινη λάμψη να πέφτει απάνω τους και σιγά σιγά η λάμψη άρχισε να τους τραβάει προς τα πάνω. Μπαίνοντας μέσα στο διαστημόπλοιο είδαν πολλούς γίγαντες να τους καλωσορίζουν και να τους παρακαλούν να τους βοηθήσουν να βρουν και αν μπορούν να φτιάξουν τη βλάβη στο διαστημόπλοιο για να μπορέσουν να επιστρέψουν στον πλανήτη τους το Ζίπιρο.Οι τέσσερις φίλοι δέχτηκαν με ευχαρίστηση και έπεσαν αμέσως με τα μούτρα στη δουλειά.  Σε πολύ λίγο χρόνο βρήκαν τη βλάβη και την επισκεύασαν, το διαστημόπλοιο λειτούργησε ξανά. Οι Ζιπιριώτες για να τους ευχαριστήσουν διοργάνωσαν ένα πάρτι προς τιμήν τους. Ο κυβερνήτης του σκάφους τους έδωσε πολλά δώρα και τους είπε ότι όποτε θέλουν να επισκεφτούν τον πλανήτη τους.
      Ξαφνικά ο Παναγιώτης πετάχτηκε από το κρεβάτι του και σκέφτηκε ότι όλα αυτά που έζησε ήταν ένα ωραίο όνειρο! Αλλά στο γραφείο του υπήρχε ένα από τα δώρα των εξωγήινων! Αυτό το όνειρο... ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία γι' αυτό το παιδί.

                                      Παναγιώτης, Ε΄1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου