Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η εξαφάνιση της Πέτια


Ήταν φθινόπωρο στη Σόφια της Βουλγαρίας. Είχε πολύ κρύο κι όλοι ήταν στα σπίτια τους, δίπλα στην αναμμένη τους σόμπα. Οι γονείς της Πέτιας είχαν αρρωστήσει κι έτσι πήγαν στον γιατρό. Η Πέτια ήταν μόνη της στο σπίτι και επειδή δεν είχε τίποτα να κάνει άνοιξε την τηλεόραση.
Ξαφνικά άκουσε ένα δυνατό θόρυβο απ’ έξω λες και ένα πελώριο πράγμα ακούμπησε πάνω στη γη. Η Πέτια βγήκε έξω τρομαγμένη και είδε δύο άντρες να βγαίνουν από μία σφαίρα που είχε τρία πόδια για να στηρίζεται. Η Πέτια ένιωσε να της λένε «μη φοβάσαι καθόλου, δε θα σου κάνουμε κακό» αλλά δεν έφτασε τίποτα στα αυτιά της. Μιλούσαν μέσα από ένα είδος τηλεπάθειας. Η Πέτια πήγε κοντά τους σαν υπνωτισμένη και μπήκε μέσα μαζί τους. Τότε έκλεισε αμέσως η πόρτα και με αστραπιαία ταχύτητα η σφαίρα  χάθηκε στον ουρανό απ’ όπου είχε έρθει.
 Όταν γύρισαν οι γονείς της, έψαχναν στο σπίτι για την Πέτια. Μετά βγήκαν έξω για να δουν μήπως είναι εκεί αλλά πάλι έλειπε. Όλοι ανησύχησαν γιατί η Πέτια ήταν το καλύτερο παιδί και όλοι τη συμπαθούσαν πάρα πολύ.
Σιγά σιγά όμως το γεγονός ξεχάστηκε γιατί ήρθαν πιο επίκαιρα και πιο σημαντικά γεγονότα. Όμως οι συγγενείς της Πέτιας ποτέ δεν την ξέχασαν!

                                                                                       Άννα, Ε2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου